CEL MAI PRETIOS DAR

time-624686__180 (Pixabay)

Am ales sa scriu primul articol pe blog despre un cadou special … si cred ca nimic nu il prezinta mai bine decat povestea de mai jos, pe care am citit-o in urma cu cativa ani in cartea lui Marc Levy “Si daca e adevarat …”, iar de curand am recitit-o intr-una din cartile lui Jim Clemmer si m-a impresionat la fel de mult.

Imagineaza-ti ca exista o banca ce se ofera sa te crediteze in fiecare dimineata cu exact 86.400 $. Singura conditie pusa este ca tu sa cheltui acesti bani pana la ultimul cent. In caz contrar, la sfarsitul zilei, banca iti ia inapoi banii ramasi necheltuiti.

Nu poti pastra niciun cent de la o zi la alta, nu poti cheltui nimic in avans. Poate vei reusi sa cheltui in primele zile fiecare banut. Dar cu siguranta vor urma zile in care vei fi nevoit sa returnezi bancii multi bani.

Ce e de facut? Poti castiga o gramada de bani, dar daca nu cheltui toti banii primiti, acestia se vor risipi, se vor pierde.

Recunoasteti numele “bancii”? Ea se numeste TIMP.

In fiecare dimineata, esti creditat cu 86.400 secunde.

In fiecare seara, pierzi toate secundele pe care nu le-ai folosit in ziua respectiva. Nu exista timp ramas, nu poti trai viitorul in avans.

Ziua de ieri este istorie. Ziua de maine este mister. Ziua de astazi este un dar. Cel mai pretios dar!

Privind in urma, imi dau seama ca am returnat “bancii” cam multi bani. Pana la un moment dat … cand am devenit foarte “cheltuitoare” … si asta imi da asa o satisfactie!

Reclame